‘Wilde Ganzen’ draagt 17.000 euro bij aan Malawi project Philips van Horne

Eindresultaat jubileumactie nu 52.355 euro

De landelijke ontwikkelingsorganisatie Wilde Ganzen uit Hilversum heeft vrijdag jl. een bedrag van 17.000 euro bijgedragen aan het jubileumonderwijsproject van de Philips van Horne in Malawi.
Tijdens een projectrondreis door Malawi bezochten medewerkers van Wilde Ganzen de Chipala school in Malawi en waren zeer onder de indruk van de slechte omstandigheden, waaronder de 9000 leerlingen onderwijs moeten volgen.

Ook de Stichting Weerter Missie Thuisfront die al tientallen jaren projecten ondersteunt in ontwikkelingslanden (en met name ook in Malawi) heeft op de valreep € 2200,- gedoneerd. Een familiefeest in Roermond bracht eveneens dit weekend € 655,- op. Hierdoor komt het eindresultaat van de Philips van Horne jubileumactie op € 52.355,- euro. Met dit bedrag kunnen maar liefst drie blokken van twee klaslokalen gebouwd worden, inclusief opslagruimtes. De plaatselijke aannemer in Liliongwe kan al in augustus, tijdens de komende vakantieperiode in Malawi, starten met de bouw.
Reactie van de jubileumcommissie ’50 jaar Philips van Horne’: ‘We waren al erg verheugd met ons resultaat van € 32.500,- maar met de donaties van Wilde Ganzen, het Weerter Missie Thuisfront en een familie, komen we op een bedrag waar we in de verste verte nooit over hebben kunnen dromen. Ongelooflijk.’

Over ‘Wilde Ganzen’
De ontwikkelingsorganisatie ‘Wilde Ganzen’ bestrijdt armoede wereldwijd. Door middel van een financiële bijdrage, kennis en expertise stimuleert Wilde Ganzen projecten en sociale ondernemingen die voortkomen uit gezamenlijk initiatief van bevlogen Nederlanders en mensen die in armoede leven. De projecten en ondernemingen zijn kleinschalig en leveren zichtbare resultaten op. Ook versterkt Wilde Ganzen de kracht van mensen die in arme omstandigheden leven om in eigen land fondsen en middelen te mobiliseren. Op deze wijze zorgt Wilde Ganzen samen met bewoners voor structurele verbetering.