Serie lezingen oud-leerlingen – Slotwoord voorzitter Leon Smeets

Op 14 december was Frans Weekers de laatste gastspreker oud-leerlingen Philips van Horne.
Het was de laatste lezing in een reeks van zes.

In het slotwoord keek de voorzitter van de commissie gastsprekers Leon Smeets nog even terug op deze bijzonder geslaagde reeks.

Beste mensen,

Wat een fantastische serie lezingen hebben we mogen meemaken!

De aftrap was op 5 oktober, ruim twee maanden geleden door Peter Terium, de man die mammoet RWE, de Duitse energiereus op een ander spoor zette.

Op 19 oktober: Neurochirurg Yasin Temel. Kippenvel, ik zie het filmpje van Mevrouw Joosten met een ernstige vorm van de ziekte van Parkinson nog voor me. Voor mij: Het wonder van Maastricht.

Op 2 november is de beurt aan Adriana Esmeijer. Wat een fantastische avond! Mooie anekdotes over de Philips, iemand die echt genoten heeft van het onderwijs en daar heel dankbaar voor is. Het Prins Bernhard Cultuurfonds kan zich geen betere ambassadeur wensen.

Op 16 november: Twee jonge mannen Lars Mennen (zelfrijdende auto’s) en Yanick Douven (robotica).
De avond van de toekomst, de avond van de hoop.
Hoop op een oplossing voor de transportsector.
Hoop op minder verkeersslachtoffers dankzij de zelfrijdende auto.
Hoop dat Nederland in 2050 eindelijk wereldkampioen voetbal wordt ook al zijn het “onze” robots die dat doen.

Twee weken later op 30 november: Bart Verpagen, werkend voor de VN, econoom en idealist.
Het thema: je leeft niet alleen voor jezelf in je eigen straat, je eigen wijk, je eigen land, maar we leven met zijn allen op deze aardbol.

En dan vanavond: Frans Weekers als uitsmijter. Een bijzonder verhaal. Ik werd vooral geraakt in zijn verhaal door de veerkracht na diepe teleurstelling. Frans, petje af. Chapeau.

Wat een fantastische serie!
En dan zijn er veel, heel veel verhalen nog niet verteld! Meer dan honderd namen stonden op een lijst van potentiële sprekers.
De Philips mag met recht trots zijn op zijn/haar leerlingen.
Weert en omgeving mag met recht trots zijn op 50 jaar Philips van Horne.

Ik hoop, ik hoop van harte dat die sfeer, dat enthousiasme, die kwaliteit van de Philips in de toekomst voortgezet, verankerd wordt in het Philips van Horne College met slechts twee doelen voor ogen:
ten eerste: zorgen voor goed, plezierig en passend onderwijs voor alle leerlingen van Weert en omgeving en
ten tweede: zorgen voor het welzijn van alle docenten, alle personeel.
Hoe eenvoudig kan het zijn.
Ruim een jaar geleden is de commissie gestart met de organisatie van deze avonden. Vanavond wil ik mijn collega’s, mijn “maatjes” bedanken voor hun inzet. Graag een applaus voor Arno Verrijth, Klaus Tavenier, Marcel van den Munckhof en Jan Leenders.
Ook wil ik het team van Theater De Huiskamer bedanken. Elke avond was de zaal sfeervol ingericht. Een fantastische ambiance voor de sprekers en publiek.
Renate, Brian, Marietta en John, hartstikke bedankt dat we hier te gast mochten zijn.
En tenslotte wil ik jullie bedanken, ons publiek.
Want, hoe goed een spreker zich ook voorbereidt, hoe goed de commissie de lezing onder de aandacht brengt, het is uiteindelijk het publiek dat er een geslaagde avond van maakt.
Bedankt voor jullie komst.