Uitnodiging lezing Adriana Esmeijer 2 november as

Uitnodiging.

 

Het begrip “mecenaat” is genoemd naar de Romeinse staatsman Gaius Clinius Maecenas. Hij gaf dichters en schrijvers financiële steun.
Ook in de Middeleeuwen en Renaissance werden kunstenaars, musici en geleerden gesteund aan de grote hoven van Europa, zoals het Habsburgse Huis, de` Medici en het Bourgondische hof.
In de 21e eeuw start het `moderne` mecenaat, nu de overheid haar financiering voor cultuur steeds verder terugschroeft.
Steeds meer liefhebbers van beeldende kunst, theater, muziek, literatuur, maar ook natuurbehoud, wetenschap, architectuur, mode beseffen dat hun financiële steun noodzakelijk is.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is de spil van dat moderne mecenaat.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven en talent.
Als inspirator van hedendaags mecenaat geven wij particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Prins Bernhard Cultuurfonds: de kunst van het geven.

Vooral de “Fondsen op Naam” (inmiddels zo’n 3800) vormen een geweldige impuls voor het totale culturele klimaat.

Komende vrijdagavond, 2 november is het woord aan oud-leerling van de Philips van Horne, Mevr. Adriana Esmeijer, directeur van dit fonds.
Zij zal ons op een inspirerende wijze meenemen in de wereld van cultuur.
Wie zijn de mensen achter de Fondsen op Naam, wat zijn hun drijfveren?
Hoe wordt aanstormend talent geselecteerd?

De jubileumcommissie nodigt U graag uit voor deze bijzondere avond.

Plaats: Theater De Huiskamer.
Aanvang lezing: 20.00 uur/Inloop: 19.30 uur.
Entree: € 5,-.

Adriana Esmeijer (Rotterdam, 1966) groeide op in Maarheeze. Na de basisschool (de Mariaschool) ging zij in 1978 naar de Philips van Horne Scholengemeenschap in Weert, waar zij in 1984 haar VWO-diploma behaalde. Vervolgens studeerde zij van 1984-1987 Journalistiek & Voorlichting aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Zij vervolgde haar opleiding met een studie Taal- en Literatuurwetenschappen aan de Faculteit der Letteren van de Universiteit van Tilburg. Daar studeerde zij in 1992 cum laude af. In 1999 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift Sluiswachters in de wetenschapscommunicatie. Selectieprocessen bij het populariseren van (alfa)onderzoek. Ze begon haar loopbaan als freelance tekstschrijver, bureau- en eindredacteur voor diverse media, profit-en non-profitorganisaties. In 1992 werd zij aan de Vrije Universiteit Amsterdam benoemd tot wetenschapsvoorlichter. Vanaf 1997 was zij werkzaam als hoofd Interne en Externe Betrekkingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam