In Memoriam

IN MEMORIAM: JAC VALKENAARS

Jac Valkenaars, oud-conrector Mavo van de Philips van Horne, is woensdag 4 november op 94-jarige leeftijd overleden in Den Bosch. De uitvaart was op woensdag 11 november.

Jac Valkenaars werd geboren op 4 augustus 1926 in het Brabantse Bergeijk.
Zijn onderwijsloopbaan startte in 1946 , eveneens in Bergeijk. Acht jaar lang was hij onderwijzer op een lagere school. Daarna gaf Jac vijf jaar lang les op een MULO in Boxtel, om vervolgens wederom vijf jaar les te geven op een ULO voor jongens in Eindhoven. In 1964 belandde hij in Weert en werd directeur van de Eduardus mulo aan de Emmasingel. In 1968 fuseerde de ‘Eduardus’ met de Mulo van Sint-Louis, onder de naam Mavo-Oost.
Ook de MMS en het Gymnasium van de Paters van de Heilige Geest fuseerden in1968. De mavo’s kwamen erbij in 1970: de Philips van Horne scholengemeenschap was nu echt een feit.
Jac Valkenaars werd op deze nieuwe school benoemd tot conrector mavo. In 1973, na het vertrek van Sef van Wegberg, werd hij 1e conrector. In 1986 nam hij afscheid van de ‘Philips’.
Jac heeft al die jaren, naast wiskunde, ook les gegeven in tal van andere vakken waaronder diverse handelsvakken en informatica.

We wensen de familie héél veel sterkte.