Wethouder en oud-leerling van de Philips van Horne, Geert Gabriëls, heeft woensdagmiddag de eerste exemplaren van het Graaf van Horne Magazine uitgereikt aan de leerlingen van de 5 havo klas van docent Nederlands Margaret Haarmans.

Op zijn bekende enthousiaste wijze hield Gabriëls eerst een mini-gastles over de persoon Philips van Horne en zijn betekenis voor de stad Weert.

Daarna kregen alle leerlingen een exemplaar van het magazine. Geert Gabriels gaf de leerlingen ook de boodschap mee ‘dit magazine over Weert goed te bewaren en vooral goed te lezen’.

In het blad staan talloze artikelen over de wordingsgeschiedenis van de stad Weert en de Graven van Horne. Ook de verenigingen en instanties die activiteiten in het Van Horne Jaar  organiseren worden uitgebreid belicht. Zo zijn er artikelen opgenomen over o.a. de persoon Philips van Horne, over de Stichting De Aldenborgh, de van Horne wandeling van de Weerter stadsgidsen, de ‘Graaf van Horne, de musical’ productie, de speciaal gebrouwen Egmont en Van Horne bieren, de lesbrieven en wandelingen voor basisschoolleerlingen en het 50 jarig jubileum van de Philips van Horne. Het blad is rijk geïllustreerd met kaarten en foto’s.

Het ‘Graaf van Horne Magazine’  is een uitgave van Weert Magazine en is tot stand gekomen op initiatief van de Gemeente Weert.

Zie ook https://www.weertdegekste.nl/2018/02/weert-magazine-brengt-special-onthoofde-graaf-horne-fotos/