‘Van Horne Bloem van Weert’ trok 600 deelnemers

Ondanks de vele sportieve activiteiten in Weert maar vooral ook ondanks de tropische hitte, trok het fiets- en wandel evenement de  ‘Van Horne Bloem van Weert’ afgelopen zondag 565 fietsers. Het aantal wandelaars bleef vanwege de hoge temperaturen beperkt tot 40 deelnemers. De Van Horne Bloem van Weert’’ werd voor de 8e keer georganiseerd door TWC Weert in nauwe samenwerking met Theo Beelen (AV Weert) en de jubilerende Philips van Horne. De school was vanwege deze speciale editie ook start- en finishplaats.

Al om 8.00 uur vertrokken de eerste racefietsers voor de langste afstanden van 100 en 130 km. De ‘puur recreatieve’ fietsers konden kiezen uit 35, 50, 75 of 90 km. Deze laatste variant was speciaal gemaakt in het kader van het ‘Van Horne Jaar 2018’ en volgde voor een groot gedeelte het vermaarde ‘Van Horne Pad’. De drie wandelroutes waren uitgezet richting het natuurgebied de Roeventerpeel.
Na afloop was er op het terras voor de school een gezellige nazit met livemuziek o.a.van de oud-leerlingen Wendy en Joerik van Dooren.

 

Trekking jubileumloterij
Om 15.00 uur vond de trekking plaats van de grote ‘Malawi’ jubileumloterij van de Philips van Horne. In het bijzijn van (oud-) notaris Piet Veugen werden in totaal 270 winnende loten getrokken. Drie van de vele hoofdprijzen, waaronder een volautomatische wasmachine en een Philips TV, konden al worden uitgereikt aan enkele winnaars onder het aanwezige publiek. Voor de ultieme hoofdprijs, een driedaagse stedenreis naar Londen, heeft zich nog niemand gemeld. De loterij werd georganiseerd door de jubileumcommissie van de Philips van Horne in nauwe samenwerking met Drukkerij Buijs uit Nederweert en 150 winkelbedrijven in Weert. De opbrengst gaat integraal naar de het jubileumonderwijsproject, de Chipala school in Malawi.

De volledige uitslag zal de komende dagen te lezen zijn op Weert de Gekste.