Veel belangstelling voor Kersthappening

Ondanks het slechte weer bezochten honderden belangstellenden op donderdag 20 december de grote Kersthappening van de jubilerende Philips van Horne, PSW, basisschool Aan de Bron en Kinderopvang Humanitas, Onder de naam ‘Verbinding in de Wijk’ werden de diverse locaties via een lichtjesroute met elkaar verbonden.

Op elke locatie werden er, in een feeërieke kerstsfeer, talloze kerstproducten verkocht en waren er lekkernijen en drankjes te koop. Ook konden bezoekers diverse (kinder-)workshops volgen, zoals kerstdecoraties maken, kerstkoekjes versieren, kleurplaten inkleuren etc. Leden van scouting St. Maarten verzorgden de vuurkorven tussen de diverse gebouwen.

Op twee tijdstippen waren er, in de aula van de Philips van Horne, optredens van het Weerter Mannenkoor. Ook enkele muzikanten van de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 gaven acte de présence. Leerlingen van de clusters muziek zorgden eveneens voor een sfeervolle muzikale omlijsting.

Vrijwilligers van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof waren aanwezig met diverse oude ambachten en docenten, cliënten van PSW, leerlingen van de Philips van Horne en Aan den Bron figureerden in een levende Kerststal. Bezoekers konden op de foto met de Kerstman tijdens een echte ‘Meet & Greet’. Talloze medewerkers liepen, verkleed in Anton Pieckstijl rond om de kerstsfeer nog meer glans te geven. Bewoners van Woonzorgcentrum Hornehoof werden door leerlingen van de Philips van Horne opgehaald om in een rolstoel de Kersthappening bij te wonen.

De meeropbrengst van een aantal activiteiten gaat naar het onderwijs jubileumproject van de Philips van Horne in Malawi.